ONZE METHODE

De methode die gebruikt wordt is een afgeleide van de impliciet leermethode. Bij deze methode dagen wij spelers uit om zich continue aan te passen aan de gecreëerde omstandigheden. Onze techniek-oefeningen zijn gebaseerd op een aantal principes van de impliciet leermethode waaronder;

Dubbeltaak
Naast de technische voetbalhandeling een tweede taak uitvoeren. Dit zorgt er voor dat een speler getraind wordt in het automatiseren van de basisvaardigheden. Als de voetbaltaak beheerst wordt, zal de technische uitvoering ervan nauwelijks lijden onder de gelijktijdige uitvoering van de tweede gegeven taak.

Differentieel leren
Bij het spelen van wedstrijden komt een speler continue in wisselende situaties.
Door de spelers tijdens de training ook in zo’n zelfde situatie te brengen passen we het principe differentieel leren toe. Dit houdt in dat wij veel variaties in de uitvoering van bewegingen toepassen tijdens onze oefenvormen. Op deze manier wordt iedere speler uitgedaagd om een optimale oplossing te vinden onder gevraagde omstandigheden. Hierdoor ontwikkelt een speler niet alleen een brede ‘skillset’, maar tegelijkertijd wordt ook het creatief vermogen van een speler geprikkeld.

INSCHRIJVEN

Wil je inschrijven vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op